pl
pl
pl
pl
KOMFORTOWE NOCLEGI W SAMYM CENTRUM GDAŃSKA
newsletter
zapisz się
pl
pl
pl
pl
pl
pl
80-837 Gdańsk
ul. Straganiarska 55/56
tel./fax +48 58-301-59-01
tel./fax +48 58-301-61-93
mobile: +48 664-416-001
biuro@domaktora.pl
Od :
Do :
Ilość osób :

Akademia Zdrowego Gotowania

Bez zobowiązań, bez presji, bez stresu – spotkaj się z naszym dietetykiem w celu omówienia Twojego dotychczasowego sposobu żywienia. Nie liczysz kalorii, ale uczysz się ważyć produkty i gotować wspaniałości pod okiem dietetyka.

 

INDYWIDUALNIE DOBRANA DIETA Z NAUKĄ GOTOWANIA z mgr Joanną Hajską

Akademia Zdrowego Gotowania, pobyty 3-dniowe, 7-dniowe i 14-dniowe

Przebieg pierwszego spotkania (około 1,5 do 2 godzin):

  • szczegółowy wywiad żywieniowy, który ma na celu ocenę sposobu odżywiania, upodobań kulinarnych, stopnia aktywności fizycznej, dolegliwości zdrowotnych
elektroniczny pomiar i analiza składu ciała odbywa się na zasadzie wysyłania przez urządzenie bardzo słabego prądu elektrycznego, nie wyczuwalnego przez osobę badaną. Trwa ono około 1 minuty. Pomiar wykonywany jest przez bose stopy. Ciało składa się z białka, tłuszczu, wody i składników mineralnych. U osób zdrowych te elementy występują w określonych proporcjach. Zachwianie tych proporcji daje szereg informacji na temat między
  • innymi otyłości, białkowego niedożywienia, obrzęków.
Badanie pokazuje między innymi:
masę ciała rzeczywista [kg]
masę tkanki tłuszczowej [kg]
masę tkanek miękkich [kg]
procentowa zawartość wody całkowitej [%]
zawartość protein i minerałów (kg)
Segmentowa Analiza Składu Ciała: noga, ręka, tułów:
· masa tkanki tłuszczowej [kg] i tkanek miękkich [kg]
Analiza Okolicy Brzucha:
·obszar tłuszczu trzewnego [cm2]
· ocena wieku metabolicznego [lata] w stosunku do lat rzeczywistych organizm może być starszy lub młodszy
Przed badaniem osoba powinna być wypoczęta, nie jeść i nie pić co najmniej 3 godziny przed spotkaniem. Nie dokonuje się pomiaru u kobiet w ciąży, osób z rozrusznikiem serca oraz osób z metalowymi implantami.
Analiza składu ciała w połączeniu z indywidualnym programem odżywiania, aktywnością fizyczną to podstawa do zapobiegania i leczenia wielu chorób cywilizacyjnych
 
 
Drugie spotkanie z dietetykiem (około 30 minut):
  • Przekazanie ogólnych wytycznych/zasad podczas stosowania diety i ich omówienie
  • Edukacja żywieniowa oraz motywacja we wprowadzaniu zasad zdrowego odżywiania
Trzecie spotkanie z dietetykiem:
  • Przekazanie indywidualnego programu żywieniowego rozpisanego na 14 dni. Program jest  urozmaicony, dostosowany do upodobań, rozpisany na 3 posiłki główne oraz 2 przekąski wraz z propozycją ich skomponowania, dostosowana kalorycznie, uwzględniający choroby (cukrzyca, cholesterol i inne). Program żywieniowy oparty jest na zaleceniach Instytutu Żywności i Żywienia.
  •  Bez głodu, bez suplementów, bez wyrzeczeń.
  • Jadłospis „szyty na miarę” każdego indywidualnego klienta.
  • Zalecany program żywieniowy uwzględnia strefę klimatyczną, dostępność artykułów i pory roku.
Czwarte spotkanie z dietetykiem (alternatywne):
Wspólne zakupy na pobliskim ryneczku produktów wykazanych na liście zakupów dołączonej do planu indywidualnego.
Bardzo ważne jest, aby zakupiona żywność była świeża i jak najwyższej jakości. Najlepszym wyborem są zakupy u lokalnych dostawców.
Dietetyk pomoże wybrać najwłaściwsze produkty, podpowie jak czytać etykiety.
NAUKA GOTOWANIA (około 2 godzin)
Apartamenty w Domu Aktora posiadają w pełni wyposażone kuchnie. Pobyt połączony z nauką gotowania i przygotowania posiłków zaproponowanych przez dietetyka to świetna alternatywa dla osób, które nie czują się w kuchni zbyt pewnie.
Takie warsztaty nauczą zdrowo i smacznie gotować, nabrać pewności siebie i zmotywować do dalszego stosowania zaleceń dietetycznych. Dietetyk pokaże jak gotować apetycznie, zdrowo i skoryguje dotychczasowe błędy popełniane w kuchni.
Dietetyk w kuchni nauczy:
jak przygotować proste sałatki,
jak pysznie przygotować  szybki obiad,
jak używać zioła w kuchni aby potrawy nabrały smaku i charakteru.
Nie zrobimy wiosennej sałatki w zimie, lub zupy dyniowej z imbirem w lecie – program żywieniowy dostosujemy do potrzeb indywidualnych, klimatycznych i sezonowych.

Ceny:

  1 osoba 2 osoby
Pobyty 3-dniowe 1.530,00 PLN 2.340,00 PLN
Pobyty 7-dniowe 2.142,00 PLN 3.276,00 PLN
Pobyty 14-dniowe 4.046,00 PLN 6.188,00 PLN

 

 

 

Wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji związanych z korzystaniem ze strony. Stosowane przez nas pliki typu cookies umożliwiają: utrzymanie sesji Klienta (także po zalogowaniu), dzięki której Klient nie musi na każdej podstronie serwisu ponownie się logować oraz dostosowanie serwisu do potrzeb odwiedzających oraz innych osób korzystających z serwisu; tworzenie statystyk oglądalności podstron serwisu, personalizacji przekazów marketingowych, zapewnienie bezpieczeństwa i niezawodności działania serwisu. Możesz wyłączyć ten mechanizm w dowolnym momencie w ustawieniach przeglądarki. Więcej tutaj. Zamknij